Over mij

Over mij

Bij Balk FIT kun je terecht als je individueel, in een groep wilt (leren) hardlopen of samen met collega’s wilt hardlopen, met de juiste techniek.

Graag wil ik me even voorstellen als drijvende kracht achter Balk FIT. Mijn naam is Jeroen Balk. Ik ben opgeleid en werkzaam als sportfysiotherapeut en heb diverse nascholingen gevolgd op het gebied van het voorkomen van hardloopblessures en het analyseren van hardlooppatronen. Naast mijn werk als sportfysiotherapeut , loop ik zelf regelmatig hard, geef Running Bootcamp trainingen bij BodyRock, doe aan canicrossen en doe ik mee aan obstacle runs.

Om blessures te voorkomen, of voor advies bij hardloopblessures kan ik door middel van een loopanalyse en een RunningSmart screening op zoek naar de “zwakke schakels” in het lichaam, en met gerichte oefeningen deze “zwakke schakels” verminderen.

Je kan onder begeleiding de adviezen die uit de loopanalyse en de RunningSmart screening naar voren zijn gekomen,  trainen. De trainingen vinden bij voorkeur plaats in de buurt waar je zelf graag loopt, zodat je de geleerde looptechnieken in je eigen omgeving kan blijven oefenen.

Ik heb o.a. de volgende opleidingen en nascholingen gevolgd:
Msc Sportfysiotherapie
Bsc Fysiotherapie
Blessure preventie hardlooptechniek
Natural running als fysiotherapeutische interventie
Blessurepreventie en prestatieverbetering bij hardlopers
Running Technique & Running Re-education
Fittergy Sportvastencoach